Yılmaz, Bulgaristan seçimleri için açık çek verdi  

Yılmaz, Bulgaristan seçimleri için açık çek verdi   

2.11.2021 13:27:07

Silivri Bulgaristan Göçmenlerini, 14 Kasım'daki seçimler arifesinde buluşturan geceye destek olmakla kalmayan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, destek konusunda açık çek verirken “Emrinizdeyim” şeklinde konuştu.

Yılmaz'ın Göçmenlere bir de sürprizi oldu; Kapalı Yüzme Havuzu'nu da kapsayacak Spor Kompleksine olimpiyat rekorları ile tüm dünyadaki Türklerin gururu olan, merhum Naim Süleymanoğlu isminin verileceğini açıklamasıyla gönülleri fethetti.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği tarafından, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın katkıları ile Cumartesi akşamı Mega Saray'da düzenlenen programda 14 Kasım'da Bulgaristan'da gerçekleştirilecek genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bu süreçte çifte vatandaşların oy kullanmasının önemi anlatıldı.

Geceye Bulgaristan'dan katılan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Grup Başkan Vekili ve Şumnu Milletvekili Hamit Hamit, Targovişte Milletvekilleri İmren Mehmedova,

Ceyhan İbrahimov, Kırcaali Belediyesi Meclis Başkanı Yusein Veliaydin Ahmed, Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Şükrü Silivrili seçmenlerden destek beklentilerini ve seçim konjonktürüne ilişkin bilgiler verdiler.

YILMAZ: 14 KASIM'DAKİ SEÇİMLERDE SANDIĞA KOŞACAĞIZ!
Gecede söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Malum olduğu üzere Bulgaristan'da bu yıl 4 Nisan ve 11 Temmuz tarihlerinde yapılmış olan seçimler neticesinde bir hükümet kurulamamıştır. Bu neden ile 14 Kasımda 3'üncü defa seçime gidilmesi kararlaştırılmıştır.
14 Kasım'da yenilenecek olan seçimlerin cumhurbaşkanı seçimi ile birlikte yapılacak olmasından dolayı mana ve önemi çok daha fazladır.
14 Kasım 2021 seçimlerinde Bulgaristan tarihinde 2'nci Türk-Müslüman Cumhurbaşkanı adayı olarak, HÖH Başkanı Mustafa Karadayı gösterilmiştir.14 Kasım'da yapılacak olan seçimin Bulgaristan Türkleri ve Müslümanlar hatta azınlıklar için önemi çok büyüktür. Bu seçimler tarihi bir fırsattır. Oluşacak parlamentoda soydaşlarımızın temsilcilerinin olabilecek en yüksek sayıda yer almasının yanında Mustafa Karadayı'nın alacağı oylarda bu açıdan çok önemlidir. Bunun için sandığa gitmeyeceğiz koşacağız.

“TÜRKLER VE ÜLKEDE YAŞAYAN DİĞER AZINLIKLAR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN BİR SEÇİMİN ARİFESİNDEYİZ”

Türk milletvekilleri Bulgaristan'da çok ciddi bir mücadele sergiliyorlar. Müslüman Türkler ve ülkede yaşayan diğer azınlıklar için hayati önem taşıyan bir seçimin arifesindeyiz.

“SİYASİ KÖR DÜĞÜMÜN ÇÖZÜLÜP ÇÖZÜLMEYECEĞİ TÜRKLERİN OYLARI İLE BELİRLENECEKTİR”

Yapılan değerlendirmelere göre bu ilk seçimlerde kazanan olmayacaktır. İşte bunun için Bulgaristan'da 1990 yılından günümüze kadar olduğu gibi 2'nci turda cumhurbaşkanını belirleyen yine Türk oyları olacaktır. Siyasi kör düğümün çözülüp çözülmeyeceği Türklerin oyları ile belirlenecektir. 14 Kasım'da Bulgaristan'da ve yurtdışında yaşayan tüm Türk ve Müslümanların sandığa giderek Türk adaya oylarını kullanmaları bu yüzden çok önemlidir.

YILMAZ'DAN SEÇİMLER İLE İLGİLİ DESTEK HUSUSUNDA AÇIK ÇEK

14 Kasımdaki seçimler ile alakalı yapılması gereken ne varsa Dernek Başkanım Beyzat Bedel ve Ercan Çalışkan ile bütün hemşerilerime açık çek veriyorum. Silivri Belediye Başkanı sizin emrinizde! Biz 14 Kasım'da Silivri'de kendi kapımızın önünü süpürecek ve ilçemizde çok önemli bir oy kullanma oranı ile bu sınavdan başarı ile geçeceğiz.

Ülkemizde oy kullanma hakkı olan yaklaşık 300 bin civarı çifte vatandaş statüsünde insanımızın Bulgaristan seçimleri ve sonrasının şekillenmesindeki önemi tartışmasız çok büyüktür. Bu açıdan bakıldığında Bulgaristan Türklüğünün yurdumuzdaki temsilcilerine ve onların oluşturmuş oldukları kuruluşlara büyük görevler düşmektedir.

Silivri'mizde ve bölgemizde oy kullanma hakkı olan bütün vatandaşlarımızın eksiksiz bir şekilde sandığa gitmeleri için gerekli katkıları sağlayacağımızı bilmenizi isterim.

Umuyorum ve arzu ediyorum ki seçimlerde Bulgaristan Türkleri olabileceğinin en yükseği sayısında Parlamento da temsil edilme imkanı bulurlar ve Bulgaristan Demokrasisinde Türklerin hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine katkı sağlarlar.
Bu duygu ve düşüncelerimle Bulgaristan Türklüğünün onurlu bir şekilde yaşaması için mücadele eden ve hakkın rahmetine kavuşmuş olanları saygı ve hürmetle yad ediyor.
Yılmadan mücadele eden bütün soydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun var olun. Ne Mutlu Türküm Diyene!” şeklinde konuştu.

YILMAZ'DAN, GÖÇMENLERE NAİM SÜLEYMANOĞLU SÜPRİZİ

Bulgaristan Göçmenleri Derneğinin 14 Kasım'da yenilenecek olan ve Cumhurbaşkanlığı adaylığında Mustafa Karadayı'nın 17 numarayla yarışacağı ikisi bir arada seçimlere yönelik destek gecesine katkı sunan ve katılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Göçmenlerin gönlünü güzel bir müjdeyle de fethetti. Yılmaz, Silivri'ye kazandırdığı Kapalı Yüzme Havuzu'nu da kapsayacak Spor Kompleksine olimpiyat rekorları ile tüm dünyadaki Türklerin gururu olan, merhum Naim Süleymanoğlu isminin verileceğini açıkladı… Yılmaz'ın, 2007 genel seçimlerinde MHP'den İstanbul milletvekili adayı olduğunda birlikte çalıştığı Süleymanoğlu'nun isminin yaşatması adına ortaya koyduğu vefayı Göçmenler ayakta alkışladı.

Devam edecek…

YORUM YAP